kraanwaterfilter

Waterfilter voors en tegens – welke zijn het beste?

Een keukenkraanwaterfilter helpt je om veilig drinkwater te houden waar je het het meest nodig hebt. Het meeste kraanwater dat uw huis binnenkomt, bevat verontreinigingen die u grote schade kunnen berokkenen. Er worden chemicaliën gebruikt in de behandelingsfaciliteiten die aanwezig zijn in ons reservoirwater en deze worden niet gereguleerd door overheidsnormen. Dit maakt het erg belangrijk voor ons allemaal om ons eigen water te filteren, zodat we weten wat we drinken. De gezondheid van u en uw gezin hangt ervan af of dit gebeurt.

In het verleden was de enige manier om echt schoon water te krijgen, door een distilleerder te gebruiken. Water wordt gedwongen door een filter te gaan dat het door chemische bindingen dwingt en trekt om de gezuiverde vloeistof te produceren. Distilleerders waren behoorlijk effectief, maar ze waren ook erg duur. Ze hadden ook veel onderhoud nodig. Tegenwoordig zijn er meer betaalbare plastic waterfiltratiesystemen op de markt die dezelfde functies vervullen als een distilleerder, maar ze zijn veel minder duur in gebruik.

Om deze plastic filters te kunnen gebruiken, moet u deze met een schroefdraadaansluiting op uw kranen aansluiten. Een koudwatervoorziening loopt door de slangen en in uw gootsteen. De gefilterde vloeistof stroomt vervolgens door een standaard gootsteen en in een drinkfles. De reden dat deze waterfiltratiesystemen een standaard gootsteen nodig hebben, is omdat al het water dat door uw kraan komt, door deze slang moet gaan voordat het in uw glas water komt.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een filter koopt. Als u er zeker van wilt zijn dat er geen verontreinigingen in uw watervoorziening zitten, moet u wellicht een meertrapsfilter kopen. Deze filters zijn niet alleen ontworpen om bezinksel en lood uit uw watervoorziening te verwijderen, maar ze zijn ook gemaakt om eventueel aanwezige bacteriën of microben te verwijderen. Filters kunnen ook op de watertoevoerleiding zelf worden geïnstalleerd, maar dit kan problematisch zijn. Om te beginnen zijn de leidingen in uw huis waarschijnlijk oud en bevatten ze veel verontreinigingen.

Filters hebben enkele voordelen. Ze kosten meestal minder dan het alternatief, distillatie, en ze zullen de smaak en geur van uw vloeistof aanzienlijk verbeteren. Een ander ding dat u opvalt, is dat wanneer u een filter koopt, de hoeveelheid die u moet kopen veel minder is dan wat u zou moeten betalen voor gedestilleerd water. Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van filters. Het belangrijkste is dat deze filters vereisen dat u de cartridges minstens één keer per jaar vervangt, wat duur kan worden.

Het andere waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een waterfilter, is het installatieproces.

De meeste zijn vrij eenvoudig te installeren. U wilt waarschijnlijk dat een professional de installatie voor u doet, maar over het algemeen worden filters geleverd met de nodige installatie-instructies. Wanneer u ze installeert, moet u ervoor zorgen dat de adapters correct zijn aangebracht en dat ze worden geplaatst waar ze moeten zijn.

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk