Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels

Wat zijn terrazzotegels?

Als u uw huis wilt renoveren en u heeft besloten terrazzotegels te gebruiken, dan kunt u het beste een vakman inschakelen om u te helpen bij het plaatsen ervan. In het geval van een doe-het-zelf-project kan het proces een hele klus zijn. U moet eerst beslissen over het ontwerp van uw vloer en dienovereenkomstig te werk gaan. Zodra de vloer is ontworpen, moet u ervoor zorgen dat de tegels correct passen en ook dat ze gelijkmatig over de vloer zijn verdeeld. Vervolgens moet u uitzoeken hoe u de vloer aan de ondervloer bevestigt en tenslotte hoe u de voeg op de tegels lijmt.

Een van de belangrijkste dingen waar de meeste mensen geen moeite mee hebben wanneer ze hun eigen platen installeren, is het gebruik van de juiste lijm voor de klus. terrazzo tegels. Als we het over lijm hebben, zijn er twee soorten beschikbaar, hard en zacht. De eerste wordt vaak mastieklijm genoemd en de laatste wordt gewoonlijk tapelijm genoemd. Dit komt doordat de laatste meer geschikt is om te betegelen en de laatste om af te dichten. Het type lijm dat u gebruikt, bepaalt het resultaat en de levensduur van uw platen.

Er zijn een aantal verschillende soorten terrazzotegels. Je hebt de natuurlijke waarin de kleur is afgeleid van de rots of welk oppervlak dan ook waarop de steen werd gebruikt. De meest voorkomende hiervan is de zwarte terrazzo. Er zijn ook verschillende kleuren zoals blauw, rood, geel en bruin. Een andere variëteit wordt kunsttegel genoemd. Het is gemaakt met pigment dat in de voeg is gemengd.

Voor het beste resultaat dient u alleen samen te werken met een gerenommeerd bedrijf dat de beste benodigdheden en gereedschappen verkoopt. Door dompelpompen te gebruiken, kunt u de naden tussen de tegels en de voeg opvullen. Het stelt u ook in staat om het hele samenstel over de voeg te laten zweven, zodat deze niet vast komt te zitten in de voeg. Zorg ervoor dat u de juiste soort voegmortel gebruikt. Er zijn dunne voeglijnen en er zijn dikkere voeglijnen en de dikte hangt af van de manier waarop u wilt dat het eindproduct eruitziet.

Gebruik een sealer nadat de tegels op hun plaats zijn geplaatst om ze verder te beschermen. Dit kan een product op siliconenbasis zijn, maar een product dat specifiek bedoeld is voor het gebruik van voegen zou voldoende moeten zijn. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een op tarieven gebaseerde sealer te gebruiken. In dat geval is het raadzaam om producten op siliconenbasis te vermijden, tenzij u absoluut zeker weet welke u moet gebruiken. Terrazzotegels trekken van nature vuil aan, dus u wilt niets gebruiken dat kan bijdragen aan de opbouw.

Vergeet ten slotte niet om een terrazzo-voegafdichter te gebruiken zodra u de tegels hebt geïnstalleerd. Zo ben je jarenlang beschermd tegen vlekken en waterschade. De sealer voorkomt dat het vuil in de voeg dringt en het is een eenmalige klus als u ooit uw terrazzotegels moet verwijderen om ze schoon te maken. Nu je al deze dingen over terrazzo weet, zou je klaar moeten zijn om een van deze prachtige vloeren in je huis te installeren!

Klik hier: https://www.retrotegels.nl/