Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin?

bitcoin

Bitcoin is een digitale valuta die vergelijkbaar is met traditionele valuta, maar heeft veel unieke kenmerken. Ten eerste is het anoniem en kan het wereldwijd worden uitgewisseld zonder dat identificerende informatie hoeft te worden verstrekt. Ten tweede is het gedecentraliseerd en gedistribueerd. Hierdoor kan het voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ten derde is het gemakkelijk te gebruiken Bitcoinmeester.nl bitcoin nieuws. Het netwerk maakt directe transacties mogelijk en het is mogelijk om transacties te doen met andere Bitcoin-gebruikers.

De populariteit van Bitcoin is de afgelopen 13 jaar exponentieel toegenomen. Het begon met minder dan één cent per munt, maar vandaag is BTC duizenden keren meer waard. Zoals bij alle cryptocurrencies, is de prijs volatiel en varieert deze per beurs en land. Bitcoin is geboren in een tijd van economische onrust en wantrouwen jegens centrale overheden en banken.

Dankzij het gedecentraliseerde netwerk van Bitcoin kan het onafhankelijk van regeringen en centrale autoriteiten opereren. Het vertrouwt op peer-to-peer-software en cryptografie om transacties te verwerken. In tegenstelling tot door de overheid uitgegeven valuta, worden Bitcoins gedistribueerd op een wereldwijd netwerk, waardoor iedereen met een reservecomputer een knooppunt kan opzetten. Nodes kunnen elkaars transacties bevestigen en de saldi van alle bitcoins worden vastgelegd in een grootboek. Deze blockchain wordt gedupliceerd op alle computers waarop het Bitcoin-netwerk draait.

Bitcoin is gemaakt door een mysterieuze persoon of groep genaamd Satoshi Nakamoto, die oorspronkelijk in 2008 een witboek over de Bitcoin-blockchain publiceerde. Het doel is om een peer-to-peer digitaal geldsysteem te bieden. Het geniale achter dit project was om bestaande processen en technologie te combineren om een peer-to-peer betalingssysteem te creëren dat gedecentraliseerd en veilig is. Het loste ook het probleem van dubbele uitgaven voor digitale valuta op zonder tussenkomst van een derde partij.

Link naar de website: https://bitcoinmeester.nl/