filofax

Filofax-notebooks bieden meer dan alleen notebooks

Filofax Notebook Software is een serie desktop publishing-producten gemaakt en ontworpen door de bekroonde auteur Filip Faccin. Deze notebooks van hoge kwaliteit zijn er in veel verschillende modellen en stijlen, die elk zijn gevuld met honderden kleurrijke pagina-ontwerpen. In feite behoren deze boeken tot de populairste producten voor het uitgeven van kinderboeken die momenteel op de markt zijn. Ze worden door gezinnen over de hele wereld gebruikt en gekoesterd als een manier om kinderen grammatica, spelling en juiste discipline bij te brengen. De eenvoudige, elegante stijl van deze producten heeft ze tot een favoriet gemaakt voor kinderen, leerkrachten, coaches en ouders overal.

Filofax-notitieboekjes zijn geïnspireerd op het lesgeven in Spaans, Italiaans en Latijn op een privéschool in de Pacific Northwest. Faccin wilde zijn studenten de best mogelijke leermiddelen bieden, dus ontwierp en begon hij met de productie van een reeks desktop publishing-producten die zijn studenten zouden helpen voorbereiden op hun Spaanse lessen thuis. Zijn doel was om met deze producten de basis te leggen voor een sterke basis in de Spaanse taal voor zijn kinderen, zodat ze vervolgens moeilijkere materialen konden leren, zoals grammatica, interpunctie en zinsbouw. Hij eindigde met een hele reeks educatieve spelletjes en werkbladen voor kinderen, inclusief lees-, schrijf- en grammatica-activiteiten.

De manier waarop de Filofax-notebooks werken, is vrij eenvoudig en ongecompliceerd. Leerlingen plaatsen eenvoudig hun vingers op de juiste plaats op het scherm, wat gepaard gaat met een visuele weergave van de letters en cijfers die worden gelezen. Zodra een leerling op de juiste letter of cijfer klikt, wordt de bijbehorende activiteit op het scherm weergegeven. Daarnaast kunnen studenten ook gebruik maken van voorgeladen pagina’s die beschikbaar zijn in de software, evenals interactieve werkbladen, quizzen en spelletjes.

Hoewel de traditionele stijlen van notebookproducten redelijk constant zijn gebleven, besloot Filofax de zaken een beetje te veranderen.

Het resultaat was iets dat een beetje anders is, maar nog steeds zeer effectief om studenten te helpen hun nieuwe materiaal te leren. Allereerst begon Filofax met het aanbieden van “detentie” en het terugroepen van werkbladen, die studenten helpen de verschillende woorden te leren die ze tegenkomen bij het leren van Spaans. Dit zijn geweldige producten om te gebruiken in combinatie met het daadwerkelijke notebookformaat, omdat studenten eerder geleerd materiaal kunnen bekijken en ervoor kunnen zorgen dat ze echt de juiste dingen zeggen. Ze kunnen deze bladen ook gebruiken om woordenschatlijsten te maken, om hun praktische kennis up-to-date te houden.

Filofax begon ook met het aanbieden van enkele unieke lijnuitbreidingen – een voor elk van de vele gebieden die u in het typische schoolnotitieboekje kunt vinden. Sinds het begin van de jaren tachtig, toen draagbare computers aan populariteit begonnen te winnen, schreeuwen studenten om draagbare en gemakkelijk mee te nemen werkboeken. De Filofax Notebooks lost deze problemen op en biedt studenten een volledig draagbare, gebruiksvriendelijke werkmap die overal kan worden gebruikt.

Het andere deel van de verandering in Filofax-notebooks is de bijbehorende software die bij elk product wordt geleverd. Veel programma’s bieden extra’s en bonussen als ze samen met een notebook worden aangeschaft. Dit omvat alles van tekstverwerkers en wiskundeprogramma’s tot webgebaseerd documentbeheer. In feite bevatten sommige van de duurdere Filofax-notebooks het volledige besturingssysteem, samen met enkele duizenden nummers van componisten. Hoewel deze voor studenten misschien niet zo nuttig lijken, zijn ze een geweldige manier om wat plezier toe te voegen aan de klas. En als een student iets op papier wil schrijven dat hij of zij niet snel kan bewerken, is dit soort software van onschatbare waarde.

Neem een ​​kijkje op deze website My Lovely Notebook